Wij hebben nieuwe prikkelende breinvitaliteitskaartjes. Download ze hier!

Wij hebben nieuwe prikkelende breinvitaliteitskaartjes. Download ze hier!

Hulda Möller

Over Hulda Möller

Fascinatie voor het brein

Hulda beschouwt het brein als een “prachtig verfijnd én complex orgaan,” vol mechanismen die zowel leren als veranderen kunnen beïnvloeden. Ze ziet plasticiteit als de kern van deze mechanismen, vergelijkbaar met hoe je spieren traint in de sportschool. Voor Hulda betekent dit dat door inspanning en de juiste leerstrategieën veel meer mogelijk is dan je aanvankelijk denkt: inspanning, niet talent, bepaalt je succes. Zoals danser Mikhail Baryshnikov zegt: “Dancers are made, not born.” Deze visie heeft ze zelf ervaren, bijvoorbeeld door haar opvoedingsaanpak te veranderen, haar geboortetaal IJslands weer op te pakken, en deelnemers met een mindset van mogelijkheden te zien groeien. Deze benadering inspireert haar in haar werk met Breincentraal leren.

Aanpak en Highlights

Hulda ontwikkelde zich de laatste 20 jaar tot een zeer ervaren, all-round trainer op het gebied van communicatie en persoonlijk leiderschap. Ze heeft veel ervaring als spreker op congressen, studiedagen en ouderavonden.

Haar lezingen zijn altijd informatief, interactief en levendig, met een boodschap.” Typerend voor Hulda zijn haar energieke en onverwoestbaar optimistische en verbindende aard: ze ziet altijd creatieve oplossingen en toepassingen en is in staat tot het verbinden van mensen. Hierdoor creëert ze met opdrachtgevers en deelnemers een vruchtbare samenwerking bij het behalen van resultaten.

In haar vak heeft ze twee speerpunten: ‘brein’ en ‘zijn’”, . “De eerste nuchter en praktisch, een vertaalslag van wetenschappelijke neuro-cognitieve kennis naar de praktijk van leren en veranderen. De tweede intuïtief en diepgaand, geïnspireerd door onder meer systemisch werken en transactionele analyse, waarmee ze groepen weet te verbinden en te raken.

Hulda’s expertise mag met een gerust hart ‘breed’ genoemd worden. Ze heeft veel ervaring met vraagstukken op de werkterreinen van ervaringsgericht leren, groepsdynamica, systemisch werken, persoonlijk leiderschap en performance begeleiding. Hulda is naast trainer, spreker en ontwikkelaar ook communicatie docent aan de geneeskundefaculteit van het UMC Utrecht. Én, mede door haar ervaring als zangeres in koren en bands, voelt Hulda zich als een vis in het water op ieder podium.

Publicaties

Hulda schreef als co-auteur twee boeken van het BCL Instituut: Breindidactiek en Breinlink voor ouders; je kind helpen leren.