Wij hebben nieuwe prikkelende breinvitaliteitskaartjes. Download ze hier!

Wij hebben nieuwe prikkelende breinvitaliteitskaartjes. Download ze hier!

Keynote op “Van Brokkelbrein naar breinfit en focus!

Zoals neuropsychiater Theo Compernolle zegt: “ Ons belangrijkste instrument om  veilig, gelukkig en gezond te zijn, is ons brein”. Het probleem is alleen dat maar weinig mensen rekening houden met de gebruiksaanwijzing ervan.” En juist daar brengt deze keynote verandering in....

Zoals neuropsychiater Theo Compernolle zegt: “ Ons belangrijkste instrument om  veilig, gelukkig en gezond te zijn, is ons brein”. Het probleem is alleen dat maar weinig mensen rekening houden met de gebruiksaanwijzing ervan.” En juist daar brengt deze keynote verandering in.

Want werk, stress, continu op ‘aan’ staan; het vraagt veel van ons, het is daarom belangrijk dat je je brein leert ‘managen’ en breinfit houdt. Je krijgt in dit programma nieuwe tips aangereikt waardoor je je focus versterkt, in balans blijft en voor flow kan zorgen. Je krijgt een inkijkje in je brein en concrete handvaten om deze breinkennis toe te passen in je dagelijkse werkpraktijk.

Thema’s die aan bod komen:

  • De gebruiksaanwijzing van jouw brein; je gaat de plasticiteit van je eigen brein ervaren en leert hoe je je kunt trainen naar een effectieve “balans’.
  • Het brein in verandering tijdens een transitiefase, je krijgt inzicht in de verschillende breinsystemen en handvaten om makkelijker om te gaan met continue veranderingen.
  • De impact van werken aan je breinvitaliteit, leren hoe je werkt aan je breinconditie en inzicht krijgen in wat het je oplevert: cognitieve reserve en gezond oud worden!
  • De neurologische hoofdwetten van het brein tijdens situaties van stress. Je ontdekt wat het verschil is tussen positieve stress en negatieve stress…  
  • Je kijkt met je ogen maar je ziet met je brein: je brein als aandacht filter en tips om je aandacht bewuster te richten. Je wordt bewust van interne en externe afleiders en hoe je soms voor een ‘braindump’ kan zorgen om weer met een fris brein aan een nieuwe taak te beginnen.
  • Je leert om net als app-ontwikkelaars dopamine te laten stromen. Door aan de dopamine’kraan’ te draaien kun je voor flow zorgen. Hoe word je je eigen dopaminedealer?  
  • Een veilige gezonde werkplek; hoe kun je die inrichten? (Ook in de kantoortuin..) Je brein ziet bv. geen voorwerpen maar handelingen. Hoe richt je je werkplek veilig en gezond in?
  • 3 concrete focus- en breintips die direct meer rendement en energie brengen. Deze sluiten aan op belangrijke aandachtspunten binnen jullie organisatie waarbij multitasking, veel overleggen achter elkaar en werken in de kantoortuin uitdagende thema’s zijn. Tips in batchtasken, micropauzes, je reflexbrein belonen… het komt allemaal in een notendop voorbij!

Kortom: een inspirerend, interactief en praktisch programma en dat alles op een stevig fundament van breinkennis.  Tijdens het programma wordt voortdurend de verbinding gelegd naar jullie gehele aanbod tijdens deze vitaliteitsweek.

Details

Informatie aanvragen

Ervaringen

Nog geen ingestuurde ervaring, ben jij de eerste?

Hoe ervaren deelnemers onze programma's?

Ontdek de impact