Altijd up-to-date. Meld je aan voor onze nieuwsbrief BreinBites.

• Wetenschappelijk fundament: hoogleraren betrokken bij het BCL Instituut •

Wat de benaderingen van het BCL Instituut uniek maakt? Al sinds de oprichting in 2007 zijn de benaderingen (en daarmee ook de programma's) van het BCL Instituut volledig wetenschappelijk onderbouwd, gefundeerd op neurobased science. Maar dat niet alleen... Bijna wekelijks of in ieder geval maandelijks doen wetenschappers nieuwe ontdekkingen over ons brein. Om onze benaderingen - de 6 Breinprincipes en Breincentraal leiderschap (de ASOOO®-benadering) - up-to-date te houden (evenals onze programma's), volgen we enkele toonaangevende wetenschappers op de voet. Op basis van hun bevindingen blijven we onze programma's toetsen en bijschaven. 

Erik Scherder

Nederlandse hoogleraar neuropsychologie die verbonden is aan neuropsychologie die verbonden is aan de Vrije Universiteit in Amsterdam.

Eddy van der Zee

Nederlandse hoogleraar, faculty of Science and Engineering Rijks Universiteit Groningen.

Frans Verstraten

Nederlandse waarnemingspsycholoog en hoogleraar Psychologische Functieleer aan de Universiteit Utrecht. Hij heeft vooral naam gemaakt op het gebied van adaptatieve processen in het brein.

Wytse Wadman

Professor faculteit der Natuurwetenschappen, Wiskunde en Informatica Universiteit van Amsterdam.

Jaap Murre

Professor, hoogleraar faculteit der Maatschappij- en Gedragswetenschappen, Programmagroep: Brain & Cognition aan de Universiteit van Amsterdam.

Jeroen Geurts

Hersenonderzoeker en hoogleraar translationele neurowetenschappen aan het VU medisch centrum.

Margriet Sitskoorn

Neuropsycholoog en hoogleraar Klinische Neuropsychologie aan de universiteit van Tilburg. Bekend o.a. door haar boek: ‘Het maakbare brein'.

Eveline Crone 

Nederlandse hoogleraar Neurocognitieve Ontwikkelingspsychologie aan de Universiteit Leiden. Eveline Crone is hoofd van de afdeling Ontwikkelings- en Onderwijspsychologie van het Instituut Psychologie.

Christian Keysers

Hoogleraar Social Neuroscience aan de Faculteit der Maatschappij- en Gedragswetenschappen van de Universiteit van Amsterdam. Sinds 2010 is hij hoofd van het Social Brain Lab bij het Nederlands Herseninstituut. Hij behoort tot de top 1% van de meest invloedrijke wetenschappers gebaseerd citaties.

 

Actueel wetenschapsnieuws

We kunnen ons enorm goed voorstellen dat je het interessant vindt om over actuele, wetenschappelijke ontdekkingen op de hoogte te blijven. Op de pagina 'Actueel' vind je onder het kopje 'wetenschapsnieuws' nieuwsberichten en links naar wetenschappelijke artikelen op het gebied van neurobased science. 

• Blogs, nieuws & inspiratie •

[NIEUWS]

Breinkennis versterkt duurzame inzetbaarheid. Succesvolle samenwerking BCL en SO-MITT

Het inzetbaar houden van medewerkers op lange termijn, zeker in een krappe arbeidsmarkt, is van levensbelang voor bedrijven. Duurzame inzetbaarheid is dan ook een belangrijk thema in organisaties. Dat breinkennis en concrete breintools belangrijke handvatten geven om dit thema verder te brengen in een organisatie, blijkt uit de succesvolle samenwerking van BCL met Stichting Opleidingsfonds Mode-, Interieur- Tapijt- en Textielindustrie (SO-MITT).

Lees verder

[BLOGS]

Even netflixen? Of toch liever een wandeling maken?

Dit zijn de guilty-brokkelbrein-pleasures van de BCL-associés (en dit doen ze om weer in focus te komen).

Lees verder

[IN DE MEDIA]

Veiligheidsregio Fryslân bouwt aan gezamenlijk brein-referentiekader

Christiaan Bruggen, opleider bij de Veiligheidsregio Fryslân, mag zich sinds het voorjaar 2018 BCL Professional noemen. Hij rondde met succes de vijfdaagse BCL professional opleiding af. Enthousiast ging hij aan de slag om trainingen binnen zijn organisatie met een nieuwe breinbril op te herontwerpen. Maar daarin wilde hij zijn team graag meenemen. Daarom vroeg hij het BCL instituut om incompany de training 6 Breinprincipes: maak je trainingen of lessen leuker én effectiever te verzorgen. Missie geslaagd? We vroegen Christaan naar de ervaringen van hem en zijn team.

Lees verder
Copyright © 2024 BCL instituut